Részvételi költségvetés: nyújtson be ötletet, mielőtt buszra szállna

Szerda délután és csütörtök délelőtt a Villanyrendőr buszmegálló környékén bárki személyesen kaphat segítséget a 2023-as miskolci részvételi költségvetés ötletbenyújtásában. A szakemberek tanácsokat adnak arról, milyen a jó ötlet, vagy akár helyben nyújthatnak be elképzeléseket a miskolci polgárok.

A visszajelzések alapján még mindig vannak miskolciak, akik szívesen veszik, ha segítenek nekik az ötletbenyújtás folyamatában. Ezért a szakmai stáb úgy döntött, hogy kitelepülések során ad lehetőséget a személyes konzultációra.

Szeptember 6-án 15 és 17 óra között, majd szeptember 7-én 9 és 11 óra között a Villanyrendőr buszmegálló környékén találkozhatnak a miskolciak a szakemberekkel. Előbbi, a szerdai alkalomhoz Varga Andrea alpolgármester is csatlakozik.

A korábbi „Nagy részvételi költségvetéses pizzázáshoz” hasonlóan ezúttal is olyan kérdésekre kaphatnak válaszokat az érdeklődő polgárok, hogy mitől lesz jó egy ötlet, mik a szűrési kritériumok vagy hogyan alakul pontosan a részévételi költségvetés folyamata. A beszélgetések mellett a cselekvésre is alkalom nyílik, hiszen a szakemberek számítógépén keresztül akár ott, helyben is lehetséges az ötletbenyújtás.

A 2023-as miskolci részvételi költségvetés ötletbenyújtó fázisát a közelmúltban hosszabbították meg szeptember 30-ig a lebonyolítók, eddig közel 80 elképzelés érkezett be.

A folyamatról részletes leírást, további tájékoztatást és magát az ötletbenyújtást ide kattintva találhatnak az érdeklődők.

Címlapkép: Horváth Csongor // minap.hu